Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-06@18:34:33 GMT

۱۰ خوراکی برای رفع خستگی

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۳۲۵۵۷

زندگی پرسرعت و پرمشغله امروزه همه ما را هر از گاهی دچار احساس خواب‌آلودگی و کمبود انرژی می‌کند. برای رفع خستگی می‌توانید از چند خوراکی ساده استفاده کنید.

خبرگزاری میزان _ روزنامه خراسان نوشت: هرچند بروز این حالت‌ها با احساس خستگی متفاوت است، اما ممکن است به دنبال کمبود انرژی، احساس خستگی هم ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عوامل مختلفی مثل فعالیت جسمی زیاد، نداشتن فعالیت بدنی، کمبود خواب، اضافه‌وزن، استرس، مصرف برخی داروها، مصرف زیاد کافئین و کمبود مواد مغذی در رژیم غذایی می‌تواند عامل ایجاد خستگی باشد.

یک راهکار ساده برای مقابله با این مشکل، مصرف آن دسته از مواد غذایی است که به شما انرژی کافی می‌دهد و احساس خستگی‌تان را برطرف می‌کند. در ادامه تعدادی از این مواد غذایی را به شما معرفی می‌کنیم.

خرما

خرما به‌راحتی توسط بدن هضم می‌شود و تقویت فوری انرژی را به همراه دارد. خرما همچنین منبع خوبی از کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم، روی و آهن است. هنگام شب پنج تا هفت خرما را در نصف فنجان آب خیسانده و صبح تفاله آن را له کنید. این ترکیب را حداقل دو بار در هفته مصرف کنید.

دانه‌های چیا

کمبود آب بدن می‌تواند دلیل اصلی خستگی باشد. برای بسیاری از افراد، نوشیدن آب ساده کار خوشایندی نیست. دانه‎های چیا با جذب آب تا ۱۰ برابر وزن خود به آب رسانی به بدن کمک می‌کند. افزون بر این، دانه‌ها دارای نسبت مناسبی از پروتئین، چربی و فیبر است.

گردو

مغز‌ها از جمله مغز گردو سرشار از ریزمغذی‌هایی هستند که موجب افزایش انرژی بدن و در عین حال ایجاد احساس سیری می‌شوند. اسید چرب امگا۳ موجود در گردو در از بین بردن علایم خستگی موثر است. اسید چرب «آلفالینولنیک» گردو انرژی را افزایش و علایم افسردگی را کاهش می‌دهد.

ماست

ماست منبع خوب انرژی است، زیرا به دلیل هضم سریع موجب تقویت سریع انرژی بدن می‌شود و به متمرکز و سرحال ماندن شما در طول روز کمک می‌کند. ماست همچنین حاوی مواد پروبیوتیک است. تحقیقات نشان داده مصرف پروبیوتیک‌ها برای کاهش علایم سندروم خستگی مزمن مفید است.

تخم مرغ

تخم مرغ حاوی پروتئین با کیفیت بالا و چربی‌های سالم است که در ترکیب با یکدیگر، ما را سیر نگه می‌دارند و در طول روز انرژی پایداری را برای بدن فراهم می‌کنند. تخم مرغ همچنین منبع خوبی از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی تقویت‌کننده انرژی از جمله آهن، کولین، ویتامین D و ویتامین B ۱۲ است.

جو دوسر

جو دوسر می‌تواند به طور مداوم انرژی مورد نیاز بدن را تأمین کند. این ماده غذایی سرشار از فیبر محلول و کربوهیدرات‌های پیچیده با دوز مناسب پروتئین است. این ترکیب، کاهش سرعت جذب قند را تضمین می‌کند.

اسفناج

اسفناج سرشار از ویتامین K و منیزیم و منبع بسیار خوبی از فولات و آهن است. مقادیر کافی از این ویتامین‌ها و مواد معدنی برای تولید انرژی ضروری است.

موز

این میوه سرشار از پتاسیم، حاوی مقدار زیادی فیبر است که باعث کند شدن ترشح قند در جریان خون می‌شود. موز همچنین منبع بسیار خوبی از منیزیم و ویتامین‌های گروه B است.

فلفل دلمه‌ای قرمز

فلفل دلمه‌ای قرمز سرشار از ویتامین C است که در برطرف کردن خستگی شدید نقش مهمی دارد. نقش این ویتامین در سوخت و ساز آهن باعث می‌شود اکسیژن بیشتری وارد جریان خون شود.

بادام

بادام منبع بسیار خوبی از پروتئین، فیبر و چربی‌های غیراشباع سالم است. بادام همچنین دارای ویتامین‌های گروه B و سرشار از منیزیم است که به مبارزه با خستگی عضلات کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: جنگ سخت مکمل‌ها و ویتامین‌ها با ویروس کرونا

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

 

برچسب ها: خوراکی خستگی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: خوراکی خستگی ویتامین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۲۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ محققان می‌گویند انسولین جدید را می‌توان با خوردن یک قرص یا حتی در یک تکه شکلات جاسازی کرد.

نانو حامل جدید که روی موش‌ها و مدل‌های حیوانی بابون آزمایش شده است، می‌تواند به افراد مبتلا به دیابت کمک کند تا از عوارض جانبی مرتبط با تزریق انسولین مانند هیپوگلیسمی (یک رویداد قند خون پایین، زمانی که انسولین بیش از حد تزریق شده است) اجتناب کنند.

این مطالعات حیوانی نشان داده است که بزرگ‌ترین قدرت این ماده در مقیاس نانو این است که می‌تواند به سطح قند خون بدن واکنش نشان دهد. این پوشش زمانی که غلظت قند خون بالا باشد انسولین را حل و آزاد می‌کند و مهم‌تر از همه در محیط‌های با قند خون پایین انسولین آزاد نمی کند.

انسولین خوراکی جدید از نوعی ماده در مقیاس نانو استفاده می‌کند که یک 10 هزارم عرض موی انسان است. این ماده مانند پوشش مقاوم به اسید روی قرص‌ها عمل می‌کند که از تخریب آن توسط اسید معده محافظت می‌کند. اما این پوشش جدید در عوض مولکول‌های انسولین را احاطه می‌کند و به یک «نانو حامل» تبدیل می‌شود؛ مانند یک پیک برای انتقال مولکول‌های انسولین در بدن به مکان‌هایی که برای عمل نیاز دارد. این یافته‌ها در مجله «نانوتکنولوژی نیچر» منتشر شده است.

تخمین زده می‌شود که 422 میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت مبتلا هستند و تقریباً 75 میلیون نفر از این افراد روزانه به خود انسولین تزریق می‌کنند. سالانه حدود 1/5 میلیون مرگ به طور مستقیم به دیابت نسبت داده می‌شود. در سال 2021، تخمین زده شد که بیش از 1/3 میلیون استرالیایی با دیابت زندگی می‌کردند.

بیشتر بخوانید: نانوماده‌ای که گرد و غبار را از هوا جذب و اکسید می‌کنند

محققان می‌گویند که توسعه یک انسولین خوراکی ایمن و مؤثر از زمان کشف انسولین در بیش از یک قرن پیش، یک چالش بوده است. یک چالش بزرگ که با تولید انسولین خوراکی مواجه بود، درصد پایین انسولینی است که هنگام تزریق خوراکی یا با تزریق انسولین به جریان خون می‌رسد. برای رسیدگی به این موضوع، ما یک نانو حامل تولید کردیم که جذب نانو انسولین ما در روده را هنگام آزمایش در بافت روده انسان به شدت افزایش می‌دهد.

آزمایش‌های پیش بالینی در مدل‌های حیوانی نشان داد که پس از مصرف، نانو انسولین قادر به کنترل سطح گلوکز خون بدون هیپوگلیسمی یا افزایش وزن است. همچنین هیچ سمیتی وجود نداشت.

محققان می‌گویند: انسولین خوراکی ما این مزیت را دارد که تا حد زیادی خطر اپیزودهای هیپوگلیسمی را کاهش می‌دهد. برای اولین بار ما یک انسولین خوراکی ساخته‌ایم که بر این مانع بزرگ غلبه می‌کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229612 برچسب‌ها فناوری نانو دیابت نوع ۲

دیگر خبرها

  • اگر می‌خواهید انرژی تان زیاد شود این خوراکی‌ها را ناشتا بخورید!
  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!
  • مصرف خودسرانه این آمپول خطرات جبران ناپذیری دارد!
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • بهترین خوراکی‌ها برای جایگزین کردن آن با شیرینی (فیلم)
  • ۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند
  • کمبود این ویتامین سبب کاهش وزن می‌شود
  • رقیب خسرو حیدری در 38 سالگی مثل 20 ساله‌ها
  • این علائم نشان دهنده کمبود ویتامین B۱ است